Thursday, November 29, 2012

BOGEL DEPAN PAVILION

Assalamualaikum...

Wah..hangat ni... Berkenaan kemenangan Malaysia VS Laos.. Tadi ada orang post dalam twitter tentang JANJInya jika Malaysia menang.. Aku tahu pun dari Facebook tadi.. Ada sorang kawan aku post.. Siap printscreen seh..  Aku ingatkan tu status dulu-dulu yang masa Pandalela menang pingat gangsa kat Olipmpik tu, rupanya tu status yang terbaru... berkenaan perlawanan bola tadi..

Aigoo.. Tak mahu lah sebut nama.. Aku rasa korang tahu siapa gerangannya.. Cuma aku rasa cam terkejut jugak dengan status tu.. Yelah kan, kau bayangkan, dia sangat berani BERJANJI.. Aku rasa mesti dia yakin dengan kekalahan Harimau Malaya.. Tapi sayang, pasukan Malaysia berjaya meraih 4-1.. So, bermakna dia terpaksa menunaikan janjinya.. Adakah dia akan berbuat demikian?

Yang sorang tu kata camni:

WAHAI SELURUH RAKYAT MALAYSIA, INI SATU PROMISE DARI AKU. JIKA MALAYSIA MENANG MENENTANG LAOS, AKU AKAN POTONG AKU PUNYA tutttt JANJI!

yang perempuan plak cakap camni:

I PROMISE! KALAU LAH MALAYSIA MENANG MENENTANG LAOS MALAM NI, AKU BERANI BOGEL LAH DEPAN PAVILION

Aigoo!!!!! Terkesima aku.. Bahaya seh tulis macam ni.. Pikir dulu sebelum bertindak.. Seharusnya kita kalau nak post sesuatu tentang benda-benda yang sensitif serta mendapat liputan hangat, perlu berfikir dahulu sebelum bertindak.. Bak kata orang, air dicincang takkan putus.. Eh salah, Terlajak perahu boleh diundur, terlajak kata? Ha... camner tu..

Semoga perkara macam ni menjadi iktibar kepada semua orang kat sana.. Aku cadangkan kepada mereka berdua, better mohon ampun kerana menulis perkara yang sedemikian.. InsyaAllah akan dimaafkan.. Kesian gak lihat mereka dicemuh..

Btw, tahniah HARIMAU MALAYA.. Jangan dabik dada ya!! Teruskan perjuangan anda!!!! :)



psssst: Adakah mungkin akaun mereka telah DIGODAM???? Bersama-sama kita jadikan iktibar..

10 comments:

dian.dyan said...

fiqqq!
ko dah ada fb ke?
tak add pun huhu..

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

dah keluar dah kenyataan semalam bahawa sorang tu kata acc dia kena hacked dan sorang lagi kata tu acc fake .. hehe dah agak dah akan dpt jawapan mcm tu kann

Cikgu Fikri said...

Mak Dara...

yeker dah keluar kenyataan?
btol tu, mmg dah agak..
takpew, yg penting jdkan pengajaran buat semua.. :)

Cikgu Fikri said...

Dian!!!!!

Yupp..
sorry, lupa nk bgtau ko..
aritu kn tetiba ko menyepi dr blog..
huhuhuh.. :)

tieyadora said...

owh.. ingat betul2 dah dia akn buat. haha

tieyadora said...

x kuar pon komen td.. sob sob

Cikgu Fikri said...

tieydora..

xkuar komen? huhuhh..
maaf, blog ni sy setting utk guna COMMENT MODERATION.. memudahkan sy menapis sgala komen berbentuk SPAM... tieydora pun boleh cuba utk setting kat comment blog.. :)

tieyadora said...

hihi. mcmtu ke cikgu? pnah buat gK.. tp lecehhh. kne aprove 1, 1. hihihi.. so mcm mls la nk wt mcmtu..

Cik Jelly Chan (CJC) said...

bila dah menang terus kata akaun kne hack...tahu pon takot..

Cikgu Fikri said...

Cik Jelly Chan..

huhhuh. xpew, yg penting, msti djadikan pngjrn semua org.. :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails