Monday, November 5, 2012

FILEM ZAITON CERITAKU - BEST+SEDIH

Assalamualaikum..

Filem ZAITON CERITERAKU merupakan sebah filem autobiografi tentang penyanyi ZAITON SAMEON yang terkenal dengan lagu MENARUH HARAPAN.. Tak silap aku, filem ni keluar serentak dengan SKYFALL... Walaupun tiket SKYFALL hari Khamis aritu penuh sampai pukul 1 pagi dan memang dapat sambutan hangat.. tapi, kawan aku tetap nak tengok filem ZAITON...Sebab kawan aku ni peminat lagu-lagu lama.. So, Zaiton kan dulu famous zaman penghujung 80-an, so kawan aku tertarik nak tengok.. Tapi yang aku tergelak tu, kawan aku cakap just 3 ORANG JERK DALAM PANGGUNG TU... Biar betik????

 picture credit to: SINI


Lepas jerk tengok citer tu.. dia citer dengan aku.. dia kata FILEM ZAITON best+ sedih... Cuma dia kata citer tu agak mendatar sket, tapi still best sebab gambar dalam filem tu sangat clear dan selesa ditonton.. Perkara yang paling penting sekali ialah penjiwaan NADIA AQILAH dalam filem tu sangat menjadi.. kan sebelum ni, pelakon ZAITON tu orang lain iaitu MISLINA, tapi ditukar kepada NADIA AQILAH... Kawan aku cakap serius watak dia menjadi..


Picture credit to: SINI
 Nadia Aqilah dan Zaiton Sameon...


So, bila dah dengar citer kawan aku tu, aku tengok balik trailer kat Youtube.. Ada satu trailer beserta lagu KABUT SERANGKAI MAWAR.. Nadia Aqilah nyanyi.. Sedap suara dia.. Meh tengok..



Tetiba rasa nak tengok filem ni plak... Ha, nak marathon lah.. tengok ZAITON dengan SKYFALL :)

Pssst: Ramai cakap filem SILENT HILL tak best.. tapi aku tengok OK jerk.. :)

4 comments:

♥ Nana BamBam ♥ said...

laa..sedih ke? nana nak tengok lah nanti.

Cik PensiL said...

saya tak faham . sebab tak minat langsung ,semua ni . hehe .

best ke ? nak jugak try cari .

eh , saya exam SPM tahun depan . hehe :D
terima kasih :D

Syaifuddin Alias said...

laaa..sedih cerita ni rupanya

Anisa Anuar said...

nnt try tgk gk la..hihiii

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails