Tuesday, December 18, 2012

AKHIRNYA DAPAT JUGAK AKU MAKAN DURIAN CREPE AREA MASJID TANAH

Assalamualaikum..

Kan dulu aku pernah buat entry pasal TERINGIN NAK MAKAN DURIAN CREPE kan? Ha, so aku menggediklah search kat Google.. Aku ni kalau search kat Google, tabiat aku suka taip penuh-penuh.. Contoh macam ni:

DI MANA JUAL DURIAN CREPE AREA MASJID TANAH?
atau
DURIAN CREPE AREA MASJID TANAH

Ha, lebih kurang macam tu lah aku taip.. Cari punya cari, selongkar punya selongkar, akhirnya jumpa jugak! Alhamdulilah! So aku mesej lah orang tu.. Rupa-rupanya rumah dia area Lubuk Redan.. So, aku mintak tolong kawan aku amik kan.. Kawan aku pun tempah sekali...

Kau tahu tadi, HUJAN LEBAT! Tapi kawan aku tetap jugak gigih nak ambil durian crepe tu.. Hahahaha.. Pelbagaic abaran terpaksa dihadapi yer.. Kawan aku tu pergi naik motor! Teringin punya pasal. Bedal jerk lah.


Yang aku beli ni 9pcs = RM15
Klu 6 pcs = RM10
(standard price kan?)

Akhirnya dapat juga rasa!!!! Finally!! Ya Allah! Masa bukak bekas tu, aku rasa macam bukak peti harta karun plak.. Dah lah warna durian crepe tu kekuning-kuningan (walaupun tak berapa kuning sangat..huhu).. Memang menambahkan feel aku seperti mendapat duit emas dalam harta karun..Hahahaa.. Karut!


Bayangkan kalau peti harta karun ni penuh dengan DURIAN CREPE, PAVLOVA, CHEESE CAKE! Serius gemuk! Hahahahaa...

Komen aku :

Walaupun rasa durian crepe tu tak seperti yang aku bayangkan! Aku bayangkan tepung tu rangup tau. Tapi aku lupa plak yang durian crepe tu kan dari dalam peti ais, mana boleh rangup. Apa lah aku ni..Hahahahaa.. Tapi aku still suka rasanya! Tak terlalu manis, tak terlalu tawar. Cukup-cukup lemak! Still ok lah untuk tekak aku... Ala-ala macam makan DUREN-CUREN BIG APPLE! Argh! Tiba-tiba mula rindu dengan duren-duren!
Kepada mereka yang tinggal area Masjid Tanah tu, kalau nak cuba, boleh klik link bawah ni:



pssssst: Lepas jerk makan, terus kawan aku cadang nak bukak bisnes jual benda alah crepe ni..Huhuhu :)

11 comments:

Fendy said...

warna xcukup kuning...hehe

Cikgu Fikri said...

Fendy..

agak lah... aq bygkan kuning pekat..hahahaa

eymasu said...

sedap pulak bila tengok..hmm..(^_^)

Cikgu Fikri said...

eymasu....

huhuhu..rasa dia mmg sedap.. nice :)

Cik Pensil said...

wah2 . durian nya banyak tak ?

Diya Edhayaa said...

hahaha.. sdap sgguh kalo dpt peti cmtu.. gemuk kite fik! :D

Cikgu Fikri said...

Cik Pensil...
not bad lah.. tp bila dh gabung ngan whip cream tu, cm dah bergabung rasanya..huhuhuh :)

Cikgu Fikri said...

Diya..

hahaha..
tau xpew.. gemok klu mkn byk2 :)

✿ siti nurain ✿ said...

a'ah warnanya tak kuning sgt lah..hehee

✿ siti nurain ✿ said...
This comment has been removed by the author.
✿ siti nurain ✿ said...
This comment has been removed by the author.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails