Thursday, December 13, 2012

KORANG PERNAH DENGAR LAGU OLA-OLI MASA ZAMAN KANAK-KANAK?

Assalamualaikum...

Tadi masa tengah duduk depan lappy, tetiba teringat plak satu lagu ni.. Aku rasa korang mesti ingat punya.. Lagu ni masa kecik-kecik selalu keluar kat corong radio.. Eh bukan corong radio, tapi lagu ni selalu dinyanyikan oleh korang kan? Masa sekolah rendah dulu, aku selalu main ngan kawan-kawan aku.. Tapi aku lupa siapa yang ajar aku lagu ni.. Sama ada AMIRAH ZALAN, atau NAJWA NAEMA..  ataupun orang lain.. ntah lupa lah..huhu

Pastu kalau nyanyi jerk, part CIKEBOOM, CIKEBOOM tu mesti nak angkat-angkat bahu.. Hahahahaha...
Kalau part ali baba tu plak, kepala nak kasi goyang.. Aku tak tahu lah macam mana cara korang main, tapi aku main cam tu.. tak tahu lah lirik ni betul ke tak, tapi seingat aku, memang macam ni...


Ola, Oli diberi nama saudara saudari,
Cikeboom.. Cikeboom..

Malam-malam hari, siang-siang hari,
Disko.. Disko..

Putih-putih melati Ali baba,
Merah-merah jelita,
Meaw-meaw,
siapa yang paling cantik,
CINDERELLA.

1,2,3,4,5,6,7,8,9.. TEN!!!!

(Saper yang kena TEN tu dia `JADI` ae? Ntah lah, aku lupa..huhu)


Part Cinderella tu paling best.. Tak kira lah laki ker, pompuan ker, mak hayam  ker, semua kena buat gaya ala-ala princess angkat GAUN..hahaahha.. Haih, rindu ngan zaman sekolah rendah dulu.. (Agak-agak lagu ni ada dekat senarai lagu di PUSAT KARAOKE tak? haha)

(wah.. gasak kau angkat kain kan? )


psssst: Walaupun lagu ni tak masuk AJL, tapi tetap segar diingatan mereka yang melaluinya ketika zaman kanak-kanak dulu... :)

7 comments:

fifie said...

Fie ingat yang rangkap pertama je. haha. suka sangat nyanyi lagu nie dulu dulu

Cikgu Fikri said...

fifie..

hahahaah.. yg rangkap 1st tu slalu org ingat.. :)

citarasa rinduan said...

haahahahahahaha..

sis mmg ada kenangan...
lagu nie kami nyanyi sambil menari tauuu..

lepas tu gelak tak ingat.. mmg rinduuu sgt

thanks fiq ingat sis sentiasa...

Cikgu Fikri said...

citarasa rinduan...


wah.. sis pun ada kenangan ngan lagu ni...
:)

Cik Jelly Chan (CJC) said...

tak pernah maiiiin pong...huhuhu

Cikgu Fikri said...

cik jelly..

ha? xpernah main ker?
huhu :)

Dianaa said...

hahaa dah berzaman kot game ni. budak zaman tahun 2000 ni ntah tahu ke tidak game ni

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails