Saturday, December 29, 2012

REVIEW BLOG BEST! - Johan Segmen Kenali Kawan Baik by Syazlia dan Husna

Assalamualaikum..

Korang nak tahu, aritu aku jadi Sponsor Segmen 3 Hari : Kenali Kawan Baik by Syazlia dan Husna. Best tau jadi sponsor.. Rasa cam seronok sangat.. So, kali ni pemenang dah diketahui dan aku perlu mereview ketiga-tiga pemenang.. Jadi, kita mulakan dengan SANG JUARA dulu yer.. Sila berikan tepukan gemuruh dan ucapan TAHNIAH kepada:

  (tepuk tangan semua! Puk..puk..puk.. (bunyi tepuk tangan)

Gambar yang banner tu, belum loading habis Fiq dah printscreen..huhuhu


Ok mari kita review..

Izzati Yaakob merupakan seorang blogger yang berusia 16 TAHUN yer... Walaupun berusia 16 tahun, tapi jangan pandang rendah dengan keupayaan dia, sebab apa? Sebab teknik penulisan dia sangat bagus bagi aku.. Bagus kenapa? Tidak meleret.. Straight to the point! Ada unsur kecindan sket...

Dalam entry Segmen KENALI KAWAN BAIK yang dia sertai tu, antara faktor yang menyebabkan dia jadi johan adalah kerana entry yang diwarnai dengan gambar.. Serius weh.. Aku tak boleh blah tengok dia dengan kawan-kawan dia siap main karok-karok kat sekolah.. Siap gaya mas idayu lagi tuh..hahaaha.. Lepas tu boleh plak ramai-ramai diri kat atas binaan kolam.. Aiyoo!!! Part yang muntah seperigi tu, aku dah gelak dah masa tu..hahaahahaah..

Dari segi blog, kelebihan blog ini adalah sangat ringan.. Kalau kau nak tahu, dah lah line internet aku ni slow nak mampus.. Tapi loading blog dia laju jerk.. Cam main luncur salji plak (Motif tetiba luncur salji..huhu)...
Bagus yer.. Layout yang digunakan simple, tidak menyakitkan mata. Yang paling penting tidak SERABUT. Itu merupakan antara ciri-ciri blog yang bagus yer...

Dari segi kritikan, bagi Fiq blog yang baik seeloknya tidak dipasangkan lagu.. Sebab apa? Meh Fiq bagi situasi : 

Bayangkan kalau ada Cik Senah ni tengah dengar lagu Mojo (Andaiku Bercinta Lagi).. Cik Senah ni, siap main nyanyi-nyanyi lagi tu.. Tiba-tiba dia dengar lagu kat blog Izzati, pasti Cik Senah akan rasa terganggu.. Dan bila dia cari di mana punca lagu tu, dia pun tak jumpa butang utk PAUSE kan lagu kat blog Izzati.. So, Cik Senah mengambil keputusan untuk KELUAR dari blog Izzati.. Ha, kan dah rugi kan.. Jangan marah tau.. Sekadar teguran jerk..

Bagi Fiq nak letak lagu boleh, tapi elok lagu yang jenis instrumental or tiada suara penyanyi.. Ha, tapi nasib baik lagu kat blog Izzati tu ada butang PAUSE.. So, senang lah orang nak tekan.. Lagi satu!! Lagu kat blog Izzati tu sedap!!! Fiq suka dengar.. Tapi, tak tahu lah orang lain..hehe

UIntuk entry yang SPM tu, Fiq nak komen, tapi tak jumpa plak tempat nak komen.. Huhuhu.. Good luck SPM next year!!!!!

Paperpown, sorry kalau teguran Fiq buat Izzati kecik hati.. Blog Fiq ni pun bukan bagus sangat pun, tapi takpew.. Kita sama-sama belajar untuk maju dalam dunia blog yer! Tahniah Sekali Lagi!!!!!

 Korang jangan lupa TERJAH dan FOLLOW blog Izzati yer! :)

pssst: Untuk pemenang tempat kedua dan ketiga, akan aku review esok or lusa... In shaa Allah! :)


17 comments:

ZWAN SABRI said...

okay, sekarang jugak aku terjah blog dia.. ;)

Izzati said...

Hahahahahahahaha thank you sebab sudi komen fiq :) Ehh jangan ah gelakkan kitorang, kitorang ni ganas taw. Lagu tu lagu patah hati. Bila bukak blog je mula lah menangis. Eh tipu je. Again thank you :)

Izzati said...

Share dgn kawan-kawan :) http://contestblog79.blogspot.com/2012/12/end-year-giveaway-by-yaya-nabilah.html

Cikgu Fikri said...

Zwan Sabri..

yes..singgha..jgn xsinggah!huhu :)

Cikgu Fikri said...

Izzati..

wah..ganas ker? huhhuh.. tak mo nangis2 ae.. next year dh SPM dah..chaiyok2... :)

nas said...

salam... perh mudanya... aku 20 thn bru jd blogger... tu pon xkonsisten

Hans said...

terus terjah
:-)

Nazmin Nazifa said...

ah mengenai lagu tu setuju sangat ... haha ... In tu mcm Cik Senah lah :P lol

yana lyana said...

bestnye..bila nak review blog kitew?
hehehe..

Cikgu Fikri said...

nas..

waalaikumussalam.. tau xpew.. bagus bsk skrg ni dh pndai ngan blog..hehe :)

Cikgu Fikri said...
This comment has been removed by the author.
Cikgu Fikri said...

Izzati..

wah, rajin join segmen kn? huhu.good luck yer :)

Cikgu Fikri said...

hans..

terjah jgn tak terjah..huhu :)

Cikgu Fikri said...

Nazmin..

yes.. thanks krn setuju.. wah, cam cik senah yer :)

Cikgu Fikri said...

yana..

nak ker? huhu :)

TiranaAduka said...

blog tirana aduka
Mengisahkan perjalanan hidup seawal tahun 80an hingga kini.suka duka.
Pendedahan tentang bahasa jawa dan cara menyebut perkataan jawa dgn betul dan tepat.

Sedikit petua dan tutorial blog.

Tq

TiranaAduka said...

blog tirana aduka
Mengisahkan perjalanan hidup seawal tahun 80an hingga kini.suka duka.
Pendedahan tentang bahasa jawa dan cara menyebut perkataan jawa dgn betul dan tepat.

Sedikit petua dan tutorial blog.

Tq

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails