Friday, December 14, 2012

TERINGIN NAK MAKAN DURIAN CREPE!!!

Assalamualaikum..

Ramai dok cakap DURIAN CREPE SEDAP!!!!! Tadi aku pergi blog CIK YAYA, dia citer pasal DURIAN CREPE jugak.. Argh..jelesnya.. Sekarang ni kan durian crepe tengah menjadi bualan hangat kan.. Ramai cakap sedap, yummy dan cam-cam lagi lah yang menggambarkan keenakan sedap tu..

Aku pun baru tahu yang adik aku dah rasa durian crepe tu.. Tapi aku pelik plak adik aku cakap macam ni:

"TAK RASA DURIAN SANGAT PUN...
rasa blueberry.."

Ha? Blueberry? Biar betik? Aku rasa tu mesti orang yang wat tu, whipping cream yang dia guna tu ada rasa-rasa blueberry..Yeker? Ntah, aku tak pernah rasa lagi..

picture credit to: SINI

Sebelum ni ada jugak try godek-godek resepi. Resepi kat blog CIK EPAL tu ha cam senang.. Tapi mengikur pengalaman kawan-kawan aku yang pernah buat macam CIK AIED, PUTRI CAHAYA, kata mereka:

"Better beli jerk Fikri..Nak buat durian crepe ni memerlukan kesabaran yang tinggi!"

Wah.. bila aku fikir-fikir balik.. Betul gak..Malas nak buat sekeping demi sekeping crepe tu..Mesti leceh giler kan bagi nipis bagai.. Kang kalau terkopek, aleh-aleh buat cecah sambal jerk crepe yang terkoyak tu.. Then nak main lipat bagai... 

Takpew, aku akan cuba jugak dapatkan durian crepe ni nanti.. In shaa Allah... :)

8 comments:

missyaya (: said...

Hehe kite pun beli je^^ tak kisah beli sebab motif utama nak try makan dia :)

Putri Cahaya / Putri NAJ said...

aku dh prnah mkn, tu sbb nk try wt la kononnye..haha.. :D

Cik Aied said...

haha..begitulah..

Kay Sablihan said...

dah siap nty derma r cket.. hehe teringin jugak :p

Cik Jelly Chan (CJC) said...

selamat kakak kite bukak bakery...so dapatlah makan free...sedap woooo...
hahaha

Dianaa said...

tak pernah rasa juga makanan ni. teringin, tapi tak berapa nak sangat lah. kalau cucur durian sedap ah :D

afifudinsohaini said...

haish,teringin nak makan lagi..haha

Cik Siti said...

sedap!!! dah puas makan dah..hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails