Tuesday, January 8, 2013

Cara Dapatkan Tiket Air Asia Percuma ( Program Integrasi 1 Malaysia)

Assalamualaikum...

Sebanyak 10 000 tiket air asia percuma akan diberikan sempena Program Integrasi 1 Malaysia... Program ini telah dirasmikan oleh Perdana Menteri iaitu Datuk Seri Najib Tun Razak... Aku baru tahu weh... Terkejut aku... Aku baru tahu pun dari blog YANA AINA.. Terima kasih diucapkan buat Yana Aina..


Bagaimana Cara Nak Dapatkan Tiket Air Asia Percuma?

Ha, kalau nak tahu, korang  boleh tempah di http://www.airasia.com  bermula pada 9. Januari 2013 pada pukul 12.00 tengah malam.. Bermakna tengah malam 8.Januari ni dah boleh try dah...

Bila Tempoh Penerbangan Percuma tu?

Tempohnya plak pada 14. Januari hingga 4. Februari. 2013

Destinasi Penerbangan Percuma Air Asia

Kalau korang nak tahu, destinasi penerbangan percuma tu plak hanya sah bagi penerbangan yang berlepas dari Kuala Lumpur,  Pulau Pinang, Johor Bahru, Kota Kinabalu, Kuching, Labuan, Sandakan, Miri, Tawau, Sibu dan Bintulu. ( So, bermakna kalau kita bertolak dari Kuala Lumpur ke Langkawi boleh lah ek? Sebab dalam Malaysia jerk kan? Aku pun cam konfuis sket.... Sesiapa yang tahu tolong bagitau saya yer...  )

Tadi ada salah seorang rakan blogger kita iaitu ABG HARMI ada bgtau maklumat baru pasal destinasi ni :

Penerbangan ni hanya melibatkan
i) Semenanjung Malaysia ke Sabah/Sarawak
ii) Sabah/Sarawak ke Semenanjung Malaysia

Penerbangan ini TIDAK TERMASUK penerbangan domestik seperti
i) Kuala Lumpur - Langkawi (antara destinasi dalam Semenanjung Malaysia)
ii) Kuching - Miri (antara destinasi dalam Sarawak)
iii) Kota Kinabalu - Sandakan (antara destinasi dalam Sabah)

"The free seats are only valid for flights departing from peninsular Malaysia to Sabah & Sarawak or from Sabah & Sarawak to the peninsular." - The Star, 8/1/2013

Oh yer, cukai lapangan terbang akan dikenakan, tapi tambang dan surcaj bahan api dimansuhkan.. Wah, kira ok lah kan???


psssst: Aku rasa tengah malam ni ramai yang daftar, mesti stuck kan? :)

15 comments:

afifudinsohaini said...

tapi dengar citer sehala jer..balik naik sampan la camni..haha

fifie said...

Kalau nak ke Perancis tak dapat eh Fiq :(

Muttallif said...

Boleh try nie.

Harmi Mohammad Jamil said...

Penerbangan ni hanya melibatkan
i) Semenanjung Malaysia ke Sabah/Sarawak
ii) Sabah/Sarawak ke Semenanjung Malaysia

Penerbangan ini TIDAK TERMASUK penerbangan domestik seperti
i) Kuala Lumpur - Langkawi (antara destinasi dalam Semenanjung Malaysia)
ii) Kuching - Miri (antara destinasi dalam Sarawak)
iii) Kota KInabalu - Sandakan (antara destinasi dalam Sabah)

"The free seats are only valid for flights departing from peninsular Malaysia to Sabah & Sarawak or from Sabah & Sarawak to the peninsular." - The Star, 8/1/2013

yana aina said...

terima kasih sbb kredit pd yana ... bkn mcm org tue !!

Cikgu Fikri said...

affifudin

oh yeker sehala? :)

Cikgu Fikri said...

fifie..

hahahaah..melampau smpai nk ke perancis... xboleh..huhu :)

Cikgu Fikri said...

Mutallif...

try lah...bkn slalu dpt peluang cm ni..huhu :)

Cikgu Fikri said...

Abg Harmi..

oh yeker cm tu..
thanks abg harmi... :)

Cikgu Fikri said...

yana aina..

knp? ada org tak kredit kn kt yana ker? :)

Harmi Mohammad Jamil said...

Hahahaha..
Takyahla mention pasal 'jurulatih debat' plak.. Huhuhu..

Rasanya mungkin tiket sehala percuma (cuma bayar cukai lapangan terbang), tapi tiket kembali plak harga biasa.. Ni taktik biasa oleh syarikat penerbangan tambang murah berkenaan.

Saya plak dah beli awal tiket KUL-BKK-KUL pada tarikh 30/1 & 3/2 sebab ada program kat sana. Beli tiket tu sejak awal Disember lalu. Huhuhu..

Cikgu Fikri said...

Abg Harmi..

huhuhuh.. sy dah tukar dah perkataan jurulatih debat tu..huhuhh..wah, awal abg harmi tempat tiket...huhu :)

Harmi Mohammad Jamil said...

Hahahaha.. Tergelak-gelak dah saya kat sini membacanya.. Thanks anyway.

p/s: segan bila orang mention pasal jadi jurulatih debat ni walhal ilmu debat tak cukup lagi di dada.

Harmi Mohammad Jamil said...

Tempah tiket awal sebab ada program kat sana awal Februari nanti.. Tak sempat nak tempah ikut promosi ni.. Huhuhuhu

Cikgu Fikri said...

Abg Harmi...

heheehe.. ilmu pengucapan awam abg harmi sgt berguna dan bermakna bg kami semua.. ingt lagi masa abg ajar kami aritu...huhuhh :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails