Monday, January 7, 2013

KAU NAK TAHU APA YANG JADI DEKAT AKU PAGI TADI?

Assalamualaikum...

Kau nak tahu, pagi tadi ada sesuatu yang berlaku dekat aku... Sedih pun ada gak.. Bila aku citer dengan kawan-kawan aku, mesti diowng gelak.. Tapi aku tak kisah pun, mungkin sebab gaya aku cerita yang buatkan mereka gelak kotttttt... Kau nak tahu apa jadi? Cam ni citernya..

Pagi tadi aku bangun agak awal lah gak..Aku ni kalau mandi, memang lama.. Memang jenis aku macam tu... Ha, lepas dah mandi  tu, aku pun nak cukur lah misai aku kan.. So, aku pun letak sabun then cukur.. Masa nak cukur tu, entah macam macam ntah, PISAU CUKUR tu TERKENA BIBIR AKU!!! Aku ulang. BIBIR AKU!!! Ya Allah serius sakit weh...

Masa tu aku dah tercover-cover dah dengan orang yang ada dalam bilik air.. Banyak darah keluar.. Bila aku letak air, masih lagi keluar.. Meleleh-leleh.. Sampai kena baju yang aku pakai masa tu....Walaupun dalam keadaan berdarah, aku masih gigih nak basuh enda yang perlu dibasuh (tak payah tau apa benda tu..) Tapi serius memang gigih... Leleh jerk aku lap, leleh jerk aku lap..

Sampai kat bilik, aku lap ngan tisu.. Habis tisu aku kerjakan...Last-last stok tisu dah takder, aku amik tuala yang dah lama, aku gunting, jadikan tuala untuk lap darah tu.. Tapi still ada lagi.. So, aku letak minyak gamat.. Masih ada lagi gak...Last-last kau tahu aku letak apa?

nasib baik ada kat google image...

Aku letak krim otot warna OREN yang tulis FLANIL tu.. Kat Farmasi ada jual.. Benda alah tu selalu oang guna untuk redakan sakit otot.. Bila aku letak jerk FLANIL tu, aku rasa macam kena celur dekat AIS weh!!! Serius berangin!!!! Last-last aku lap.. 

Bila aku tengok dah berkurangan, baru aku rasa lega.. Bila solat dah selesai, baju dah pakai.. Aku still bubuh FLANIL tu lagi.. Walaupun sejuk+pedih, tapi alhamdulilah kurang.. Fuh, nasib baik!

Oh yer, bukan setakat tu saja, arini BILIK KULIAH aku telah ditukarkan ke ARAS LIMA weh!! Memang lah tinggi aku mendaki! Gigih sangat!

Serius pagi tadi adalah pagi yang mencabar!!!!!!!

22 comments:

☻UsaGi NaNa☻ said...

macam teruk tuh

laskar pelangi said...

cuai sungguh...lain kali hati2 la cikgu..hehe...

eh belajar kat bangi ke?ritu lagi tanya..he3

hana hadi said...

cmna bleh terfikir nak bubuh ubat tu.. kan ubat untuk otot.huhu

Badrul Hisyam said...

erk..mcm mana boleh smpi bdarah..?

laskar pelangi said...

ohhh situ. patut la ritu post pasal kedai kat bangi kan..nanti share la lagi kedai makan best best..kadang2 bila tak pernah rasa satu2 kedai tu,xberani nak cuba...hik3 =D

Tau sangat situ.Mmg lalu je kalau nak ke putrajaya =D

tunz said...

next time...berhati2 yer cikgu

tunz said...

hati2 semasa bercukur yer..

Chic Na said...

ni dah salahguna ubat nih. huhu.. next time hati2 okeh.

Cikgu Fikri said...

Usagi Nana..

tau xpew.. sakit weh.. :)

Cikgu Fikri said...

laskar pelangi..

tu lah, agak cuai..huhu :)

Cikgu Fikri said...

hana..

tu lah pasal..
tetia dtg idea nk pki ubat tu plak..huhu :)

Cikgu Fikri said...

Bardrul..

tu lah,, pisau tu terkena kt ibir aku.. pisau cukur baru plak tu..mmg tajam..huhu :)

Cikgu Fikri said...

laskar pelangi..

wah, nasi baik tahu..sbb ada org yg tak tahu tau..huhu :)

Cikgu Fikri said...

Cikgu Tunz..

terima kasih.. in shaa Allah next time Fiq akan lebih berhati2..huhu :)

Cikgu Fikri said...

Chic Na..

hahahhaa.. mmg salah guna ubat..tp, agak berkesan sbb darah tu berhenti dh..huhu.. thanks :)

laskar pelangi said...

kedai Austin tu pernah try. dah dua tiga kali gak.mmg sedap gak.air buah pun murah je, rm3 je rasanya.dah la gelas besar..hehehe =D

kedai sharifah pun dah try aritu..dekat 2 3 kali jugakk..ngeee, kat mana lg eh best kat bangi..hehe..eh dkt maktab awak pun ada area kedai2 makan..sedap ke situ?

yana aina said...

fuh!! terasa ngilunya bila baca... huhuhu

Harmi Mohammad Jamil said...

Fikri kena buat slot khas.. JJCM Bersama Cikgu Fikri ni..

restoran Chaiyok, La Rizz, gerai cendol pulut depan Sony dll., banyak tempat leh buat food review tu..

p/s: luka berdarah ni, kata orang tua-tua satu cara untuk badan kita singkirkan darah kotor.

Cikgu Fikri said...

laskar pelangi..

kedai mkn kt tmpt Fiq byk yg sedap2.. :)

Cikgu Fikri said...

yana..

ngilu ker? huhu :)

Cikgu Fikri said...

Abg Harmi..

yeker singkirkan darah kotor? ala2 cam buat bekam plak... tu lah, sy klu boleh mmg nak review tmpt makan kt sini, tapi bila sy mkn, msti lupa nk amik gambar..huuh :)

Harmi Mohammad Jamil said...

Saya ni memang suka tonton apa-apa je yang berkaitan dengan makanan yg best-best.

Jalan-Jalan Cari Makan (TV3) Ahad 12pm

Best In The World! (8TV) dulu malam Rabu, now kadang-kadang siaran ulangan pagi Sabtu

Ho Chak! (8TV) Ahad 6.30pm

Ni semua rancangan WAJIB TONTON untuk saya.. huhuhu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails