Monday, January 28, 2013

KISAH AKU DAN NASI KERABU.... (baru jerk berlaku tadi.. hehe)

Assalamualaikum...

Nak tahu, tekak aku ni dah lama nak makan NASI KERABU.. Kebetulan plak kawan aku cakap, malam nanti dia nak keluar.. So, aku mintak tolong kawan aku belikan aku nasi kerabu tu.. Lagipun masa aku kirim dia tu, ktorang baru balik dari mewarna sepanduk untuk Sambutan Maulidur Rasul esok.. Balik dari warna sepanduk tu, dia singgah bilik aku.. Aleh-aleh dia boleh tertidur kat katil aku plak..Tapi dia tidur tak lama, terus dia bangun and balik bilik...

Masa malam tu plak.. AKu mesej dia, tanya dia sama ada belikan nasi kerabu aku atau tak? Tapi dia tak balas plak.. Aku call banyak kali dia tak angkat.. Dalam hati aku, SAH BUDAK NI TIDUR!!! So, aku decide nak pergi beli makanan kat kafe bawah hostel ni jerk... Setelah gigih aku bersiap and pergi kat kafe bawah tu.. ALEH-ALEH TUTUP PLAK!!!! ARGH!!! Terpaksa naik bilik balik.. Nasib baik tingkat 2 jerk..

Aku skrg ni kalau boleh nak kurangkan makan maggie.. So, aku mintak tolong kawan aku lagi sorang untuk belikan makanan aku.. Kebetulan dia pun nak pergi kedai yang jual nasi kerabu tu.. Alhamdulilah.. So, aku kirim kat dia jerk...

Tunggu punya tunggu, akhirnya nasi kerabut sampai.. Kawan aku ni belikan sekali nasi kerabu tu untuk kawan aku yang tidur tadi tu.. Then aku call kawan aku tu supaya bangun and pergi kat bilik aku untuk makan sama-sama.. Tapi still tak angkat.. So, aku pun malas nak layan..

Tiba-tiba tengah aku duduk main FB, Kawan aku yang tidur tu muncul!!!! Dia jerit lebih kurang macam ni!

WEH!!! SAPA NAK MAKAN NASI KO NI?

Rupa-rupanya PHONE dia tertinggal kat bilik dan dia dah pun belikan NASI KERABU yang aku kirim petang tadi... Kawan aku yang lagi sorang tu pun dah belikan nasi kerabu untuk aku.. Bermakna ada DUA NASI KERABU serentak!!!!

Nak tahu apa yang aku buat dengan nasi tu? Aku makan lah!!!!!!! Aku makan kedua-duanya.. Hahaahahaha.. Takpewlah, tu namanya rezeki.. Alhamdulilah... Paperpown thanks buat kawan-kawan aku yang belikan makanan tadi..hehe :)

4 comments:

fifie said...

Nasik kerabu nie even kat kelantan susah nak jumpa yang betul betul sedap Fiq.

Vee Lea said...

Nasi kerabu yang kaler biru kan?? Kenapa orang ckp tak sodappp?? Err.. Sorry, just wondering :/

Cikgu Fikri said...

fifie..

btol tu.. susah nk jumpa yg sedap.. tp kt tmpt fiq, ada satu kedai ni.. dia bukak pagi jerk rasanya.. kedainya kecik jerk..tp, sangat ramai org!!!! :)

Cikgu Fikri said...

Vee Lea...

yup.. warna biru tu..
fiq mula2 tak minat pun nasi tu..tp bila skali dh try.. sedap! terus fiq suka!!
kena pandai cari.. klu dpt yg betol2 sedap! mmg best! hehe :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails