Monday, January 28, 2013

SEGANNYA AKU SEMALAM!!!!! KAU PERNAH HADAPI SITUASI MACAM NI TAK?

Assalamualaikum...

picture credit to: SINI

Semalam aku dan kawan-kawan aku keluar lah jalan-jalan, makan-makan, karok-karok dekat area Sg. Ramal dan juga Kajang.. So, masa dah balik dari karok tu.. Ktorang singgah lah kat UPTOWN JALAN REKO KAJANG tu... Banyak gak barang-barang yang dijual kat situ.. Tapi aku tertarik dengan KARIPAP TELUR yang dijual kat situ.. SEDAP WEH!!!! Harganya plak SEBIJIK = RM 1... tapi serius berbaloi.. SEDAP!!!!!! Lepas tu beli plak AIR BANDUNG SODA... Bagi aku air tu sedap.. Tapi kawan aku duk mengutuk air tu.. Last-last dia tak habis, dia bagi dekat aku.. 

Nak dijadikan cerita, aku ni tak sabar-sabar nak makan karipap tu.. Takkan nak makan berjalan plak kan?  Jadi, aku ngan kawan aku ni balik ke tempat ktorang parking kereta.. Kawan aku siap letak makanan kat atas kereta tu.. Aku plak apa lagi, duk makan lah karipap aku tu.. Tapi aku still kat luar kereta lagi sebab kawan aku lagi 2 orang tu belum sampai lagi... 

Tunggu punya tunggu, akhirnya kawan aku tu sampai.. Sampai-sampai jerk dia tengok habuk dekat kereta dia banyak.... Dia cakap lebih kurang macam ni:

RUGI PLAK BASUH KERETA TADI.... KOTOR BALIK...

Lepas tu dia cuba bukak kereta tu.. Tak boleh... Tapi muka sill tenang.. Hahaahahah.. Tetiba datang sorang laki, dari jauh dengan muka cam pelik.. Laki tu ngan family dia.. Aku ingatkan abang tu nak pergi kat kereta PUTIH yang sebelah tu.. Dia pun  tanya :

KENAPA NI?

Kawan aku still muka tenang.. Dia pergi plak kat tempat duduk depan untuk bukak kunci tu.. Still tak boleh.. Salah sorang kawan aku cakap macam ni:

BETUL NI KERETA KITA?

Tengok punya tengok.. Rupanya SALAH KERETA WEH!!!!!! Kereta yang ktorang duk nak bukak tadi tu, KERETA ABANG TU!!!!!! SEGAN GILER!!! dah rasa macam pencuri plak!!! hahaahahahahah.. Terus kitorang lari.. buat segan jerk..

Tapi serius weh! Kereta tu sebijik macam kereta ktorang naik.. Cuma aku tak perasan yang nombor plat kereta tu `T`.. Ktorang plak `J`...Masa nak balik tu, mintak maaf dulu ngan abang tu.. Tunjuk kat dia yang kereta kami memang SAMA!!! hahaahahaah.. Then terus blah.. Nasib baik abang tu ok..huhu

Tu jerk lah citer aku.. Korang pernah rasa macam ni tak?

6 comments:

Nur Aainaa said...

huhu... sabar ja lah...

Vee Lea said...

Tahahahahaha.. Vee pn pernah camtu. Dh la driver memang kat dlm tp tak nampak sbb window tinted. LOL. Ketawa je la. Hahakk. Uncle driver pn ketawa XD

Nazmin Nazifa said...

Rasa macam tu pernah cikgu,tapi situasinya konfem lain . hahaa

fifie said...

Dulu fie pakai kancil, kancil kan macam sama je. Hahhaa. Berapa kali terjadi kes macam tu, ada skali dalam hujan. Pelik gila apsal lah kereta nie tak leh nak bukak last2 dengar alarm di kereta selang dua buah. hahhaha.

Cik Aied said...

hahaha..kalau aku jadi kau.....aku bunuh diri sebab malu..hahahahahahahahaha

Lyza said...

Akk pon pena kena situasi lebih kurang sama..ms tu akk & sorang kwn ofc blk dr ofc IRB then singgah nk beli putu piring kt satu gerai ni..kwn akk yg drive masa tu..lepas beli tu..kebetulan hujan tiba2 turun lebat..akk terus berlari menuju ke kete n bukak pintu kete tu pastu tibe2 dgr suara sorang akak ni jerit.."EHHH..TU KETE AKAK.."..bru akk perasan dh salah masuk kete..haha.. Kete kwn akk rupanya kt sebelah..apa lg..kwn akk terus ketawa terbahak2 dlm kete..yg geram tu dia lih citer kt ofc..adoiii..malunya dennn...smp sekrg x lupa..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails