Sunday, February 17, 2013

KORANG PERNAH BEKAM?

Assalamualaikum.....

Siapa di sini yang pernah bekam? Kalau kau tanya aku, jawapan aku mestilah......BELUM!!! Hhahahahah.. Ha, kat sini aku nak citer...Ada 4 orang kawan aku yang kenal pasti menawarkan khidmat BEKAM ni... 2 lelaki, 2 perempuan..

Aku tabik ngan mereka.. Lagipun harga bekam yang mereka tawarkan tak mahal..  1 CUP = RM5.. Murah kan?????? Kalau kau mahu mereka ke tempat kau pun boleh, tapi ada cas pengangkutan..Contoh cam Universiti Malaya, rasanya cam dalam RM10.. Cuma kalau kau bawak ramai-ramai geng kau untuk bekam sekali, cas pengangkutan tidak dikira.. Bagus kan???

tengok tu becham pun bekam.. Hahaahaha. saper lah yang edit gambar ni... kelakar plak aku tengok..Tapi kreatif.. kan? huhu..
picture credit to: SINI

Aritu aku tengok lah abang senior aku ni pergi berbekam dengan kawan aku ni.... Nampak macam tak sakit.. Lepas tu bila part cucuk jarum yang laju-laju tu terus aku rasa lain macam.. Cam nerves plak.. Aku bukan suka benda alah cucuk-cucuk ni.,. hahahaha..

Ada sorang kawan aku tu plak, rasanya ada masalah resdung.. So, muka dia banyaklah jerawat kan.. Alhamdulilah, lepas bekam, makin kurang...Kalau resdung ni, bekamnya kat area PIPI tu.. kau jangan bekam time waktu kerja..Nanti orang nampak bekas bekam kau.. Cam kelakar plak kn? Tak keluar rumah kau nanti.. Kalau nak bekam kat pipi tu, area Jumaat, Sabtu, Ahad.. Nanti waktu cuti2 tu, kesan bekam tu hilang.. 

Kawan aku aritu siap offer aku bekam.. RM30 dapat 10 cup... Tapi memandangkan aku rasa nerves part cucuk mencucuk ni, terus aku cakap TAKPEW LAH..hahhahahahaha.. Tapi bila pikir-pikir balik cam teringin plak... Tapi bila pikir kali kedua cam nerves plak.. Kawan aku cakap, jangan risau.. Sebelum bekam tu, dia akan kebaskan dulu.. So, tak rasa sakit lah... Begitu katanya...

Oh yer, kalau ada antara korang yang area KL, KAJANG, PUTRAJAYA, BANGI yang nak bekam, bagitau lah aku... Nanti aku tolong cakapkan ngan kawan aku.. huhu.. Lelaki ada.. Perempuan pun ada.. huhu..

Ada antara korang yang pernah bekam? Citer sket pengalaman anda.. Sakit tak?

15 comments:

Vee Lea said...

Rupa cm sakit tapi tak pernah try laa. Heheh :D Jap, apa fungsi bekam ni? And btw, BECKHAM mestilah berBEKAM ;D

cik chinta said...

laki kot ske bekam. pompn jrg (:

Cik Pensil said...

sakit kot. rasa macam nak terkeluar isi2! jangan try!

haha. tipu ja. tak pernah lagi >_<

imah said...

kat dalam um ke tempat bekamnya?? kalau bekam angin boleh tak??

saya pun tengah cari tempat bekam nih..

umah saya kat pantai dalam..

nadzim bakri said...

x pernah...takut la..gerun betul tegok

Chic Na said...

tak pernah. mcm takut je keluar2 darah. :D

aTieYusof Family said...

Akak tak pernah buah lagi bekam ni.. Tapi dulu2 arwah ayah sllu buat.. mmg ringan badan lepas bekam.. org kata bagus utk keluar kan darah2 kotor..
klu akak, takutt jg nak buat..hehe:)

afzalsukasuki said...

ni kalau bekam2 ni, ada dapat free gift tak?

aku tak pernah bekam, tapi teringin nak bekam.

imah said...

boleh la jugak.. fiq try la tanya kawan fiq tuh..
sebab bapak suruh buat bekam angin ja dulu..

thanks.

Harmi Mohammad Jamil said...

Memang bermanfaat tapi tetap ngeri nak buat.. Huhuhu

Hanif Idrus said...

Pernah...psikologinya badan rasa freee

drzirakudo said...

gulp.. tkut la,. tp bekam sunnah nabi kan. cme tk brani nk buat

aminah halim said...

Salam.sy yg menyediakn khidmat bekam
boleh tgk blog sy utk tau kelebihan n khasiat berbekam di samping dpt pahala sunnah nabi
http://aminahhalim.blogspot.com/2012/04/rawatan-bekam-termurah.html

Nora Karim said...

akak pun tak pernah try bekam... tapi bekam tu mmg disarankan oleh Rasulullah SAW...

Lyeen De Syifa said...

pernah tgok je..klu nk pakai tu xlagi..mcm sakit je.hahahaha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails