Friday, February 15, 2013

NOVEL CINTA KAU DAN AKU KARYA SITI ROSMIZAH JADI DRAMA!!!!

Assalamualaikum.......

Drama Cinta Kau dan Aku mula bersiaran hari ni (15. Feb. 2013) di TV1... Aku rasa ramai antara korang yang pernah dengar tajuk CINTA KAU DAN AKU kan? Drama tu sebenarnya dari novel Cinta Kau dan Aku karya Siti Rosmizah... Aku dah lama tunggu novel ni dijadikan drama or filem!!!!! Huhu...


picture credit to: SINI

Novel ni famous tau...... Aku dulu gigih pinjam dari kawan aku si Sharifah Nazira tu... Sampai sekarang belum pulang lagi..hahaahahah.. Aritu aku ingat dah hilang, nasib baik jumpa balik. In shaa Allah nanti aku pulang... Lagipun buku aku kat kawan aku tu gak.. Takpew, kami mengamalkan sistem barter sementara.. cehwah! huhu...

Ha, saper yang pernah baca novel ni, bagi aku best tau.. Kisah BOSS bercinta ngan DRIVER sendiri.. Driver dia tu perempuan.. Tapi cam ganas lah.. hahaahahahah...Tadi aku baru tengok sket. Lawak weh... 


Oh yer, drama ni hero nya FIZZ FAIRUZ dan heroinya plak SARA ALI.. Sebenarnya masa aku baca novel tu dulu, aku bayangkan HERO tu Fahrin Ahmad.. Heroin tu plak Faezah Elai... Tapi takpew.. Pasti Fizz Fairuz dan Sara Ali dapat bawak dengna jayanya.. Chaiyok!!!

Oh yer, kebanyakan adegan dalam novel tu, betul-betul ada dalam drama!! Cuma ada satu part tu, yang Farisha tu lambat jumpa boss dia sebab jumpa member lama dia si Zack.. Masa tu, bos dia iaitu Farish marah then suruh Farisha tu bukak topi dia.. Kalau dalam novel, adegan tu antara yang aku suka sebab aku bayangkan Farisha tu bukak topi tu then libas rambut dia cam iklan syampu, then ada muzik sket..Best kan??? Tu yang wat Farish tu terkejut and suka kat Farisha... Tapi...................yang dalam drama tadi, tak cam yang aku bayangkan........Hurm...... Tapi kira ok lah kan? huhu...

Paperpown, saper yang belum baca novel tu, try lah baca.. Bagi aku best!!! huhu

pssssssst: Bila aku tengok balik drama tu tadi, rasa macam nak baca semula novel tu.. Tapi takpewlah..Aku ni kalau baca novel, memang amik masa yang lama.. huhu

21 comments:

Ƞurul Ƨyafiqah said...

Haaa ? betul ke ? Baru tahu. memang novel tu, perghhh ! Best sangat-sangat. berulang-ulang baca. Dah lama tak bukak tv1 sebab asyik layan astro je. hihi..

Vee Lea said...

Oh maii! I must watch this!! :D Siti Rosmizah is my fav author! HAHA. Andai Itu Takdirnya dah baca beribu kali but still keluarkan air mata ;D

fifie said...

Fie ada semua novel karya Siti Rosmizah tak pinjam beli semua sebab minat gila dengan dia. hehe. Tapi ada satu novel yang 7 Hari Mencintaimu tu kawan pinjam then dia hilangkan. memang angin lah fie.

Cikgu Fikri said...

nurul syafiqah...

yup..baru ditayangkan td.. novel tu mmg best! :)

Cikgu Fikri said...

vee lea..

hahahaha.. fiq pun prnh dgr yg novel tu sedih..tp fiq xnk bacer sbb tak bper suka citer sedih..huhu :)

Cikgu Fikri said...

fifie...

wah... mesti betul2 peminat setia siti rosmizah kan? huhu :)

Nurul Faiz said...

confirm kena beli novel dia ni. hehehe. banyak novel dah diadaptasi ke drama. memang best.

hana hadi said...

hana dah baca novel tu. best.. novel tu novel jiwang pertama yang hana beli tau. hana suka novel ramlee awang mursyid

Kira Kekuri said...

Best sangat novelnya Fiq. ahah, tapi pelakon dia ni beyond my expectation. hahaahh

Cikgu Fikri said...

Nurul Faiz..

kena beli kak! try baca! huhu :)

Cikgu Fikri said...

hana hadi...

oh..peminat novel thriller lah ni..cm kwn fiq..huhu :)

~IraNur~ said...

memang best ! dah lama tunggu karya2 siti rosmizah bila nk didramakan ! xD

Cikgu Fikri said...

kira kekuri..

sama lah.. fiq pun x sangka pelakonnya tu.,.tp tgk sara ali brlakon td..not bad! :)

Cikgu Fikri said...

ira nur..

tau xpew.. lama nntikan kemunculan drama or filem dr karya beliau..huhu :)

najihahfara said...

novel ni mmg best gila.

Cikgu Fikri said...

najihah..

yes novel tu mmg best! huhu :)

Nora Karim said...

Sekarang ni trend penerbit drama buat drama dr novel... tp feel baca novel lain sikit...

Cikgu Fikri said...

Kak Nora Karim...

tau xpew.. tp, btol tu..fel bcer novel lain..lg best :)

Chic Na said...

kita tak minat novel. -_-

Cikgu Fikri said...

Chic Na..

fiq pun minat bila ada mood jerk..huhu :)

Lyana's Page said...

mmg best baca novel ni..! sy kalau cerita novel tiba2 jd drama, sy lebih prefer baca novel lg.. sbb lg feeling kot..huhuhu ;P

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails