Friday, March 15, 2013

MAKAN-MAKAN DI RESTORAN STEAMBOAT MAEPS SERDANG

Assalamualaikum.....

Siapa di sini yang pernah makan steamboat? Sila angkat kaki! (gitew sekali...) Ha, kalau sebut steamboat and grill, mesti yang terbayang di dalam kepala hotak kita ialah SEOUL GARDEN.. kan? kan? kan??? Tapi sebenarnya banyak lagi tempat lain yang ada steamboat and grill ni.. Salah satunya kat MAEPS SERDANG! Ha, pasti ramai antara korang yang suka main masak-masak kat kedai steamboat kan? Saper yang masa kecik-kecik dulu mak dia asik marah jerk dia main masak-masak sebab keje dia curi bahan mentah kat dapur, boleh lah main masak-masak kat kedai cam ni ae.. Tapi!!!!! kat MAEPS ni, tak der grill selalunya.. Kalau harga asal tu, just steambot jerk! Tapi, ktorang tambah RM3 untuk ada grill..

Eh, kenapa aku sebut KTORANG? Ha, sebenarnya EVENT MANAGEMENT ORGANIZATION (E.M.O) IPG KPI telah menganjurkan MALAM APRESIASI E.M.O di MAEPS SERDANG. Malam ni bertujuan untuk mengeratkan ukhwah dan menghargai ahli-ahli pengurusan majlis sama ada dari segi ushrer (pengiring), stage manager, sehinggalah ke pengacara majlis. (Wah.. dah macam nak buat kertas kerja plak kan? huhu) Konsep anugerah ni, dilakukan secara UNDIAN.. Ada ketegori Pengacara Terbaik, Floor Manager Terbaik dan lain-lain. 

Ktorang juga turut buat ANUGERAH SANTAI yang terdiri daripada ANUGERAH SPORTING GILER, ANUGERAH SEJUK MATA MEMANDANG, ANUGERAH PALING COMEL dan banyak lagi lah..

Alhamdulilah, masa nak buat AWARD ni, kami dapat guna BILIK DALAM.. Pergh!! Serius grand! Tandas ala-ala cam kat hotel..hehe.. Seronok lah.. Tapi disebabkan kami order GRILL, then bakar dalam bilik berAIRCOND, maka balik jerk asrama malam tu, baju aku dah bau UDANG BAKAR dah.. hehe..

Ok, tak nak bebel panjang, meh tengok gambar!

 Gasak betul mereka gelak.... Yang baju hijau tu, senior ktorang.. tapi rapat.. Kau tengok tu, banyak giler dia makan.. Mesti tengha mengidam masa ni.. Eh, feeling-feeling pompuan pregnant plak kan.. hahahaha

 Antara mereka yang turut memeriahkan majlis...

Antara kaum-kaum hawa yang gigih main masak-masak kat sini.. hehe

 Bergambar beramai-ramai... Masa ni aku suruh mereka buat style Syhhhhhhhh... tak sangka diowang buat.. haha

 Antara penerima anugerah.. Yang gemuk-gemuk baju putih tu (mampus aku kena cerca kalau dia baca..haha) menang ANUGERAH PENGACARA TERBAIK... So, saper yang memerlukan pengacara majlis kahwin, boleh contact saya yer.. saya pengurus dia.. haha
 


Alhamdulilah.. aku merangkul anugerah untuk 1 kategori.. Nak tahu anugerah apa?
Ni dia:

 
 Nampak tak saya menang AWARD apa? Segan lah plak...huhu.. 


Secara jujur, bagi aku pengalaman makan di RESTORAN STEMABOAT MAEPS SERDANG memang terbaik!!!! Serius!!! better korang try.. Tapi try yang ada grill tau.. Lagi umph!!!!! Even dagingnya tak gaul ngan black paper dulu, tapi still korang boleh gaul ngan sos yang telah dia sediakan.. Kiranya anda diberi pilihan sama ada ingin makan kosong atau ngan sos black paper.. Suasana pun best!!! Nak-nak kalau buat event kat situ guna bahagian dalam!!!! Terbaik MAEPS SERDANG!!!!

psssssst: Gambar-gambar kat atas tu bukan guna kamera aku..Huntonglah kalau phone aku ni boleh amik gambar ala-ala cam DSLR.. ha, ni semua dari kamera kawan aku iaitu Fadzlina FADZLI KHAMIS... terima kasih fadzli :)

13 comments:

najihahfara said...

macam sedap je hehe

Murni Afiqah said...

Salam kenal dari IPG Batu Lintang =)

Nazmin Nazifa εїз said...

waaa,In suka mkn steamboat !!!! :D bestnye tengok ...

Cik Aied said...

Terus rasa lapar,,huhu

Cik Aied said...

Terus rasa lapar,,huhu

Faridzuan said...

Seronoknya dapat makan ramai-ramai dengan kawan-kawan. :)

cikgu mathematic said...

xde pun gambar ak.. tp xpe lah.. thank cz uruskan

Hanif Idrus said...

Bermakan-makan dan dpt anugerah maharaja lawak lagi..ahaks..

Murni Afiqah said...

sy budak PA.
Jan 2011. Junior kot.

Noraqilah Johari said...

mintak steambot 2 ckit..hehe :) Tahniah dpt anugerah..

tulip tumbuh melata said...

yup, sy pon penah wat makan2 ngan coursemates,, kalo takot xdpt tempat, boleh reserve dulu.. kdg2 mmg ramai org..

Azman Azahar said...

adik...bestnye!!!ap2 pun tahniah!!hehe

Bedaduz said...

baju hijau tu namanya Azri ke? rasanya mcm kenal.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails