Tuesday, June 4, 2013

KORANG KENAL MICHELLE CHAMUEL?

Assalamualaikum...

Arini aku nak citer tentang MICHELLE CHAMUEL. Kau kenal siapakah itu? Ha, dia merupakan salah seorang peserta THE VOICE 2013.. Protege kepada USHER..  Hehehe.. Aku kalau bab-bab reality tv show ni, memang minat.. huhu..

Pertandingan ni macam VOKAL BUKAN SEKADAR RUPA.. Mementingkan vokal!!Tapi lagi best aku rasa... Pertandingan ni masih berlangsung sekarang.. Dah tiba TOP 6... Aku mula minat dengan dia ni masa BLIND AUDITION.. Blind audition ni sesi di mana artis-artis iaitu Usher, Shakira, Adam Maroon 5 ngan Blake akan cop peserta mana yang dia nak hanya dengan dengar suara jerk... Masa peserta tu nyanyi, kerusi mereka akan ke belakang.. Kalau diowang rasa peserta tu best, maka dia akan tekan butang I WANT YOU... Katakan sorang peserta tu dipilih oleh lebih dari seorang artis, maka peserta tu yang akan pilih artis mana yang dia nak.. Ha, masa part ni mesti seronok bila tengok artis2 tu betul2 nak kan peserta tu..




Macam Michelle Chamuel ni, sampai 3 orang yang pilih.. Masa tu dia nyanyi lagu I KISSED A GIRL.. Tapi versi dia sangat sedap bagi aku... Mula-mula dia start nyanyi, ADAM  dah cop.. then SHAKIRA.. Lepas part HIGH NOTE tu, Usher plak yang pilih... Then berlaku lah sesi tawar-menawar..Last sekali Michele ni pilihj USHER... Video tu aku cari dalam youtube cam tak jumpa lah plak. Nasib baik aku sempat download..huhu


reaksi Adam Levine bila dengar suara Michelle..huhu

Bila pertandingan sebenar, setipa COACH ada 4 orang protege.. Ha, dan sekarang ni, bila dah TOP 6, dalam group USHER, hanya dia sorang yang selamat.. Terbaik!!!!! Aku harap sangat dia menang! Antara persembahan dia yang dapat pujian, ni dia: JUST GIVE ME YOUR REASON..  Sampai USHER bangun bila dia nyanyi.. huhu...



Tu jerk untuk arini.. :)

3 comments:

Nazmin Nazifa εїз said...

Memang minat The voice...lagi-2 tngk gelagat juri .. haha..tpi kdg2 jemu .. hahaha,mcm tu pun blh jd XD

Cik Jelly Chan said...

cikgu fiq nih sempat je tengok reality show pulak dah..haha

Vee Lea said...

Uwaaaaaaaaaa.. I like this version more than the original! Hihikks.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails