Thursday, February 3, 2011

Tadi Aku Dapat Mesej Dari Pak Arab! CUAK beb..

Assalamualaikum...



Tadi aku ngah syok2 mesej ngan sorang blogger dr SABAH..iaitu MISZY DIAN! Ktorang cadang nk jumpa around 26. FEB. 2011 nanti kat KL..
Saper nak ikut?hahahahaa..
Tetiba plak time tu, ada mesej BERBAHASA ARAB masuk..Dah lah dari num yang aku tak kenal..Pastu, boleh plak tu dia speaking arab ngan aku..Terus aku rasa cuak..

Nak tgk text nyer? Ni aku taip balik utk korang..Penat tau..
Saper yg menuntut di KISAS, SHAROD, MAAHAD tu dan saper yg faham bahasa Arab lah, meh tolong aku translatekan..Aku faham setengah jerk..Selebihnyer tak:

Salam, hal ent Mohd Fikri bin Ab.Rahman( dah lah nama aku salah) min majal altarbiah alislamiyh lilmualimn bangi?? (ha, smpai ni jerk aku faham,..lgpown dia guna bahasa singkatan kan? Pergh..dlm Arabic pown bole main singkatan...) Ha, lepas tu dia kata: Hal ent ta`rifni.. talibun allughah alarabi min jamiatn alwathaniah bimalizi na`rifu bil FB..(Ha, part ni yg aku faham satu jerk iaitu FB!!!)
Lepas tu dengan sopannya aku balas..

Errrrr.. saper ni ek? Maaf saya tak faham bahasa Arab..

Dia balas lg:

Maza takalam, ana la afham, takalam bil arabi..
(Aku rasa dia tak faham aper aku tulis..hehee)

Pastu, terus aku mintak pertolongan KAWAN AKu..Namanya:


FIRDAUS BAHARUDDIN..
Dia ni duk depan bilik aku..Aku selalu mintak tolong dia belikan aku ROTI CANAI MAMAK MAULANA kat depan maktab aku tu..ahahaha..
So, aku tnyer dia pasal arabic2 ni..Sebab dia ni pandai berbahasa AraB..bakal Ustazah..Eh,salah..Bakal Ustaz..Lagipun dia pernah masuk Debat Bahas Arab Peringkat Kebangsaan..

Maka, dengan yakin dan percayanya..AKu hantar mesej tu kat dia..Pastu, lambat sgt dia balas..Aku call..Ha, masa ni lah wat aku MENCARUT!!!

Daus..ko faham tak aper mesej tu cakap?

Dia dengan gaya selamber nyer berkata:

Fiq, mesej tu AKU YANG HANTAR!!! Ko CUAK ker?

Maka, tanpa segan dan silunya, terus aku:
&%%#@!#4%%^%^%@@3#4$%6!!!

Hamik ko..Kuang asam betul..Betul2 lah aku ingat ader Pak Arab nak jual
AIR BIO AURA ker kat aku..

(pew MOTIF air bio aura?)..

Rupa2nya dia!!!Kononya dia dah beli HP SONY HAZEL baru..Pastu sajer nak test2 aku..
Argh gedik ko kan? Aritu menggedik minta nasihat aku..
ADAKAH WAJAR BELI HP BARU?
Last2, beli jugak..Nanti ko..
Aku basuh ko cukup2 kat maktab nanti..Hahaahaha....


Aku siap pesan lagi kat dia..

SIAP KO..AKU CITER PASAL KO DALAM BLOG..

Aritu dia sebenarnya jeles, bler aku citer pasal PENGEMBARA SENJA dalam blog..Katanya masa dia menang JPP dulu, aku tak citer pown dalam blog..Ok,fine..SEKARANG aku citer..Ko bacerlah puas2..Hahahaha..

Ooooooooooooopsss..NI BLOG KESAYANGAN DIA!

PRINCE FIRDAUS!

Anyway, sapaer yg faham maksud mesej tu bgtau aku yer..AKu tanyer daus ni, dia taknak bgtau!!!Kuang asam gelugoq betoi!


40 comments:

.:padie_eyla:. said...

haha. gila hampehhhh! blasah dia blasah dia.!

kira kekuri said...

hhahaa! adoi~lucunya..pandai plak dia skodeng! hak3 >.< :DD

Nina Juliana said...

perrgghh.. ingatkan betul dari pak arab.. mana la tau nak cite ttg berita terkini dari Mesir.. rupanya... kasi hantam sama dia..

.:: Zul ::. said...

okay,daus sgt comel disitu.haha

Cikgu Fikri said...

padeiyla..

tau xpew..
sengal towl..:)

Cikgu Fikri said...

kira kekuri..

tau xpew..
sgtlah kuang asam beliau..
huhuhh :)

Cikgu Fikri said...

Nina Juliana..
tau xpew..
cuak gak kan..
uhhhuhu :)

Cikgu Fikri said...

zul..
er, aku ngan dia mner comel?
ahahaahhaah :)

cik aied said...

hahaha...sumpah lawak! buat saspen jer..hahahaha

Kembang Perawan 3288 said...

hehe.tak tahan gelak ni 12.15am skg. haha. adei lawak seyh.firdaus~~ firdaus~~

wakenabeb

Piah Becok said...

hahaha.. saspen jugak. dik, tulisan post anda membuat saye agak sakit mata, agak sukar nak baca. mungkin jugak sebab saye ni da tua agaknye.. sob sob sob

Nana Liyana said...

haha hampehhhh . nk karate je kn ?? :P

cik anum said...

kelaka kelaka . hakhakhak

Nurul Nazifa Azmi said...

assalamualaikum cikgu fiq! :D

err...saya rasa..saya bley la tlg translate..tapi tak psti la betul semua ke tak..sbb saya dah lama tak bljr b.arab....hehe..

ehem...

Maza takalam, ana la afham, takalam bil arabi..

(maksudnya : Apa awak kata? Saya tak faham...awak cakap dalam bahasa arab)

Salam, hal ent Mohd Fikri bin Ab.Rahman

(salam..adakah awak Mohd.Fikri bin Ab.Rahman)

min majal altarbiah alislamiyah lilmualimn bangi??

(dari Institut Perguruan Pendidikan Islam di Bangi?)

Hal ent ta`rifni.. talibun allughah alarabi min jamiatn alwathaniah bimalizi

(Adakah awal kenal..pelajar Bahasa Arab dari Universiti Kebangasaan Malaysia [UKM])

na'rifu bil FB

(err..kalau tak silap saya = kita kenal di FB)

err...harap2 la betul..hehe.. :D

Cikgu Fikri said...

Aied...

ahahahahah..
yeker lawak?
ko gelak golek2 tak?
huuhuhuh :)

Cikgu Fikri said...

Kembang Perawam..
hahaahhhah..
tau xpew..
wakenabeb!!!!

Cikgu Fikri said...

Piah becok..

kak, sorry buat akak pening..
InsyaAllah nanti fiq ubah..
thx yer.. :)

Cikgu Fikri said...

Nana liyana..
tau xpew..
rasa nk tarik jerk rmbut dia..
ahaaahhah.....

Cikgu Fikri said...

cik anum..
yeker klakar?
huhuuuh.,.. :)

Cikgu Fikri said...

Nurul Nazifa Azmi..

wah..
yeker cmtu?
thx tolong tranlatekan..
bru sekarang faham..
thx sgt2.. :)

ZWAN SABRI said...

HAHAHA..
Fiq dah kena Mesej Hangit..
HAHA

Cikgu Fikri said...

zwan sabri..
tau xpew...
geram jerk kottttttt..
terus mencarut tnapa segan dan silunya..
ahahahah :)

cikuwada said...

fikri: sian kau eak.. kene tipoo dh.. hahaha.. sbr ye :P

Cikgu Fikri said...

wada...

ko blom tido lg ker?
dh pkul 2 dh ni..
ahahhahaha..
tau xpew..
geram aku.. :)

Hafriz el-Muhammady said...

hik3... lawok la.. nice entry!!!
^_^

Cikgu Fikri said...

Hafriz..'


haaahaah..
thx :)

il ya na said...

hahaha lawak seh kes fiq! padan muke tau! haha.

ijam ismail said...

hahahaha....ko gelabah sgt~~~
aigooo~~

Cikgu Fikri said...

il ya na...

hahahaha..
tu lah psl...
hehehe :)

Cikgu Fikri said...

ijam...

tau xpew..
gelabah dek..
huhuuh :)

NANA NAZIRA.. said...

boooo..
padan muka ko!!!
hahahahaha..

cikgu ainura said...

lorh..ingtkan betoi laa.. terkena ngan kawan sendiir...

Cikgu Fikri said...

nana..
kurang asam ko..
ahahahahh.... :)

Cikgu Fikri said...

kak nuyu..

tau xpew..
geram kottttttt.. :)

anamizu said...

hahaha sekali die tulis arabb daa..

recent post : |sape HAQ???|

Cikgu Fikri said...

anamizu...

tau xpew...
sekali arab daaaaaa...
hahaahaa :)

emieysandra said...

lawak tol kwn fiq tuu..ha, pdn muke fiq, terkena..huhu

Cikgu Fikri said...

KAK EMiey...

hahahaha..
fiq terkena wakenabeb.. :)

Anonymous said...

to all commenter...here i am..he3, daus in the house...hahahahha, seronok knakan fiqri nie...xsia2 dpat idea nak anto sms cm nie kat dia...hahahahahah, serve u right fiq..he3..

dia nie mmg kuat makan, ska sngat suh daus nie pg bli mkanan...duit minyak moto bkan nak byar pown, hahahah(just joking)...ble xbli mulalah wat ayt2 touchng "yelah kan, kta xda mto"...cm nak kna sepak, tjah beribu-ribu kali jew...he3...xksah laa

dpat gak aq kenaka ko fiq, wakenabeb DUDE...he3..yang statemnt pasal daus pandai BA 2 agak xbtul yeee...masih lag blajo n mmg xpndai sngat pown...saje3 jew test..ahaaha..

tuk yan dah bg maksud 2...tahniah anda btul..he3, but ad some of word yang salah...he3..

anyway thanks a lot dude coz dah poplarkan aq...he3...

Cikgu Fikri said...

Daus!!!!

ARGH!!!!
sENGAL ko kan..
haaahahahahaha..
takpew..
smpai mktb nanti kita sembang puas2 yer..
Anyway, perlu ker ko tulis ayat yg mula2 tu..

`TO all commenters, i`m here..daus in the house`..

Perlu?
uhhuhuhu....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails