Sunday, June 17, 2012

GAMBAR | MELANCONG KE BANDUNG DAN JAKARTA

Assalamualaikum

Ingat tak masa aku tulis entry pasal TIPS MELANCONG KE BANDUNG DAN JAKARTA tu. aku ada cakap nak post gambar masa aku ke sana kan? Ha, so sekarang aku nak post gambar2 tu sebab junior aku yang jadi photographer baru balik tadi, so aku dah amik gambar tu kat dia.. .Gambar tu serius banyak.. Beribu jugak tu... Ada ambar dari 3 DSLR yang digunakan.. Memang berat.,. Around 46 GB!!!!!

Ok, meh kita tengok gambar  yang terpilih, sambil bercerita...


Masa ni kat puncak sebelum g bandung... budak yang pakai cermin mata tu suka sgt amik gmbr dekat2 camni... hahaaaah..


Bergambar bersama pensyarah... masa ni tema tangan ke bahu, mata naik ke atas... euwww..


 Yes.. aku suka gambar ni.. Main lompat2... Pergh.. melentik giler aku.. Masa ni kat masjid yang sebelum nak masuk dalam masjid tu kena lalu satu sungai ... Ala2 cam basuh kaki.. Best giler.. Sejuk air dia...


 Masa gambar ni diupload kat FB, ada yang komen camni:

Patutlah gempa bumi kat Indonesia..

Memang kurang hajar... huhuuhuh...


Kat Tangkuban Perahu.. Tengok gunung berapi jarak dekat.. best!!!!


 Oh yer, kalau kat Bandung, jangan lupa makan kat RESTOREN SAPU LIDI.. Serius best.. Sebab apa? Kau boleh rasa camner makan kat dalam sawah padi.. Serius menarik...


 Bergambar bersama MPP Universitas Indonesia.. Universitas ni serius mantap... Ada satu bangunan tu, aku ingatkan Mall, rupanya LIBRARY!!!! Dinding daripada kaca.. Siap ada Starbuck Cafe lagi.. Kau mampu???


Ha, ni lah library dari kaca tu.. Nampak tak starbuck tu? Lepas tu, kat dalam tu, PC semua jenama APPLE.. Kau mampu???


Bergambar di depan centre UNIVERSITAS INDONESIA...

Masa ni ktorang kena wat simulasi pengajaran kat pelajar seklah rendah Indonesia.. Kat sana dipanggil SEKOLAH DASAR... Ha, tu kawan aku tengah mengajar lah tu.. huuuhhu.. Sekolah ni kat dalam Universitas Pendidikan Bandung... (ala2 cam UPSI..)

Bergambar ngan anak murid kat Indonesia.. huuhuhhu...
 


Bergambar ramai2 kat simpang ke Restoren Sapu Lidi.. Masa ni banyak gak kereta lalu lalang.. Tpai, ktorang gigih nak bergambar... haahhaahah..



Acara tukar2 hadiah masa malam sebelum nak balik... Yang kecik comel tu namanya Che Na... Dia dapat hadiah daripada aku.. huhuhuhuh...



Last sekali credit to our photographer...
Dari kiri Hud, Afiq dan Fadzli... :)

9 comments:

Nur Aischa said...

woahhh bestnyaaa :DD teringin juga nak pergi bandung tp tak pernah kesampaian.. huhu

Cikgu Fikri said...

Xpew,
insyaAllah ada rezeki nnti boleh pergi... :)

nasir hamzah said...

Wah cikgu, bertuah dapat pi bandung.. seronok betul nampaknya..hehe

Terima kasih sudi baca kisah seram bunian di blog Nh yer..

MyMy said...

fiq!
aku teringat time jumpa ko dulu taw..
insyaAllah aku datang JB awal bulan 7 nie..
sblum aku start kelas..
nak jumpa takk?
ghinduu laaa hehehe..
nati aku kompom kn tarikh kat ko k :)

MyMy said...

tarikh tak taw lg laa..hehe
apa2 hal aku msg ko nati taw..
ko masi teda twitter or facebook kaa? hehehe

MyMy said...

fiq..
ko penah pegi bali kaa?
aku plan nk g sana laa..
tp tk lg blaa.. hehe
ko bminat tak? :)

Anonymous said...

Wah bestnya, sya pla akan pergi Bandung bln 5 ni..hehe.x sbr rsanya.Tq bg tips..

AsyiQinRuhmiLin said...

Blh share x mcm mna nak berurusan dgn Universitas Indonesia ? Sbb kta org nak pgi melawat Uni yg ada kat sne for our programme the end of this year . blh email x ?

nurulasyiqin0310@yahoo.com

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.



LinkWithin

Related Posts with Thumbnails